blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


miercuri, 3 martie 2010

Creştinii şi hrana.

Noul Testament - Evangheliile, sunt pentru suflet cum este hrana pentru trup şi pentru simţuri. Mănînci aceaşi pâine sau acelaşi fel de mâncare de mai multe ori în viaţă, dar astăzi te încântă mirosul castraveţilor proaspeţi, mâine descoperi că pâinea are un miros încântător, poimâine că vinul are parfum de struguri, cartofii sunt galbeni sclipitori, tot timpul ai alte senzaţii. Eeee, cam aşa este şi cu Evangheliile poţi să le citeşti de nenumărate ori şi o să vezi că îţi pui întrebarea nu cumva capitolul ăsta nu l-am citit niciodată? sau te luminezi la o explicaţie pe care ţi-o relevă Duhul Sfânt, pentru că toate Cuvintele Vii din Evanghelie sunt pline de Duh Sfânt.
Eu cînd le recitesc, trăiesc cu senzaţia că este pentru prima oară cînd văd anumite Cuvinte.
Cuvintele Evangheliilor sunt Vii ele lucrează, ele sunt într-o continuă mişcare, ele sunt hrana noastră cea de toate zilele. Părintele Duhovnic Teofil Paraian, căruia îi dorim veşnică pomenire, a lăsat ca testament duhovnicesc sfatul de a se citi două capitole în fiecare zi!!!
Doamne Ajută! Să sperăm că nu se va ajunge vreodată la stadiul din noul film "The Book Of Eli." (Eli înseamnă Dumnezeu fiind din Evanghelia după Marcu, din cuvintele Domnului Nostru Iisus Hristos pe cruce: Eloi, Eloi, lama sabahtani).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu