blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


luni, 28 februarie 2011

Jocuri nevinovate?! angry birds

Tehnologie înaltă, aplle prinde din ce în ce mai mult teren.
Dacă ai mac deja te simți alt om.
Dacă vrei să te joci, la mare căutare este un joc care la prima vedere este foarte interesant și îți dezvoltă ceva abilități ... diverse mai ales pentru cei mici. Jocul este nou, este de top și se numește angry birds.
Povestea este simplă. Porcii au furat ouăle găinilor. Găinile pornesc un război împotriva lor. Nivel după nivel, dificultatea crește, porcii sunt bine protejați de diverse construcții. Tu trebuie să-i bombardezi, să distrugi diverse construcții și să-i omori.
Fain și distractiv.
La unul din niveluri în schimb am crezut că întâmplarea face, să apară în construcția porcilor o cruce. Am crezut inițial că este o greșeală, un designer a creat întâmplător din lipsă de imaginație această imagine:

Ajungând la un nivel superior și găsind asta

 și întorcându-mă înapoi, am înțeles că nu este întâmplător și că simbolistica este clară porcii noștrii ca și în romanul acela cu pinguini parcă (Anatole France) erau cu credință, furaseră ei ouăle dar se apărau în mânăstiri, și în ce apare mai sus? o arcă a lui Noe și o cruce? dar de asta ce ziceți nu par a fi chiar troițele tradiționale românești???
ce să mai zic? mi-a cam trecut cheful de joacă și de relaxare! Dar copii care joacă pe tot globul acest joc?, Oare ce înțeleg? Care este mesajul???
Că crucea îi apără pe cei răi dar pentru puțin timp, pentru că poate fi înfrântă??? 
Că, creștinii sunt hoți???
Hai să-i omorâm cu ouă! (da în joc putem bombarda cu ouă aruncate din zbor de găini)
Interesantă coincidență vis-a-vis de ouă nu mai este mult până la Sfintele Sărbători de Paști, Învierea Domnului și tradiționalele ouă roșii vor fi pe mesele românilor!!!

Mă întreb oare daca ar fi apărut o moschee, o semilună? sau o stea evreiască, o sinagogă? care ar fi fost reacțiile, ce s-ar fi întâmplat? Ceva proteste de masă???

Nu-mi rămâne decât să spun. Rușine!!! producătorului care probabil este un anti-creștin convins. Rușine!!! companiei care i-a permis această persiflare a valorilor creștine. Și:
SFÂNTĂ CRUCE CARE AI PRIMIT HRISTOASE A O PURTA PE UMERI ȘI A TE ÎNĂLȚA PRE DÂNSA ȘI CU TRUPUL A TE RĂSTIGNI SĂRUTÂND-O LUĂM PUTERE ASUPRA NEVĂZUȚILOR VRĂJMAȘI!!!
DOAMNE AJUTĂ!!!
MĂICUȚĂ FECIOARĂ MARIE IARTĂ-NE CĂ RĂI SUNTEM!!!
SFINȚILOR ȘI ÎNGERILOR OCROTIȚI-NE!!!
PENTRU BIRUINȚĂ MULȚUMIRI!!!


2 comentarii:

  1. As scoate religia in afara legii dupa lectura asta. Esti periculos Gabriele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim lui Dumnezeu, că tu domnule anonim nu poți să scoți religia în afara legii. Eu sunt periculos, dar tu se pare că ești un mare prigonitor al Bisericii!!! Dumnezeu să-ți Lumineze drumul spre Mântuire!

    RăspundețiȘtergere