Suntem neputincioşi!? Credinţa ne este slabă??? Valurile vieţii să nu vă îngenuncheze sufletele spre rău! Nu deznădăjduiţi, nu vă îndoiţi. Loviturile sunt din plin asupra celor cu credinţă şi cu cât sufletul devine mai curat cu atât loviturile le veţi simţi mai profund, păcatele le veţi vedea la tot pasul, urâciunea vă va agasa, fiecare cuvânt rău, fiecare gând rău, fiecare faptă rea, trebuie să o simţim ca o palmă, ca o lovitură, ca o arsură, pentru că Iisus le simte ca un ciocan care bate neobosit Cuiele din Palmele Sale. Diavolii se agaţă de cei credincioşi cu disperare. Priviţi cu linişte şi cu lumină la toate, viaţa este scurtă, viaţa de apoi este veşnică, de ce să alegeţi drumul spre pierzanie, acolo este suferinţa şi durerea veşnică, acolo este scrâşnetul dinţilor. Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui. Dumnezeu ne încearcă. Aveţi răbdare! Răbdare, răbdare, răbdare ca o toacă erau cuvintele acestea în gura Părintelui Cleopa. Să avem răbdare. Iisus S-A Înălţat pe Cruce spre iertarea păcatelor şi pentru mântuirea noastră. El este sprijinul, El este Calea, Adevărul şi Viaţa. Sub semnul Crucii mergeţi înainte.
Ce frumoase vorbe sunt acestea: Sfântă Cruce care o ai primit Hristoase a o purta pe umeri şi a te Înălţa pre Dânsa şi cu trupul a te Răstigni sărutând-o luăm putere asupra nevăzuţilor vrăjmaşi!!!
Prea Curată şi Binecuvântată Crucea Domnului apără-ne şi ne păzeşte pe noi!
Sărutaţi Sfânta Cruce cu iubire şi o purtaţi la piept, să vă fie singurul Semn în viaţă. Să vă fie Crucea, îndrumător, sfeşnic aprins, indicator, gps ca să folosim şi un termen modern, pe drumul vieţii. Lăsaţi-vă călăuziţi de Ea, de Sfânta Cruce Înălţată în faţa voastră!!! Să vă fie pavăză cum a fost Sfântului Împărat Constantin.
Sfinte Ioane, Gura ta de Aur să ne ajute să spunem cuvintele vii toată viaţa noastră!!!
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh totdeauna acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!
Slavă Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Preacurata şi Binecuvântata Mărita Stăpîna noastră Fecioara Maria, Una Născătoare de Dumnezeu!
Slavă tuturor Sfinţilor, Sfintelor şi Îngerilor!
Inaltarea Sfintei Cruci este praznuita pe 14 septembrie. Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant.
In aceasta zi sarbatorim amintirea a doua evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci:
- Aflarea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul si inaltarea ei solemna in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, in ziua de 14 septembrie din anul 335;
- Aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani, in anul 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim.
Sfanta Cruce a fost aflata din porunca Sfintei imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin cel Mare. Datorita acesteia s-au gasit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul si care sunt crucile talharilor rastigniti odata cu El, patriarhul Macarie le-a spus sa atinga pe rand crucile de o femeie moarta. Femeia a inviat in momentul in care a fost atinsa de cea de-a treia cruce, cea pe care a fost rastignit Hristos.
Dupa aceasta minune, Patriarhul a poruncit inaltarea Sfintei Cruci la un loc inalt, de unde sa o poata vedea tot poporul.
Cand imparatul persan Hosroe a cucerit Ierusalimul, a luat cu el Crucea Domnului in Persia. Sfanta Cruce a ramas aici timp de paisprezece ani, pana cand Hosroe a fost invins de imparatul Heraclie, care a dus sfanta cruce in Ierusalim.
Inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ea ne aduce aminte de patimile si moartea Mantuitorului.
Tot astazi, facem pomenirea:
- Adormirii in Domnul a Sfantului Ioan Gura de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului;
- Imparatesei Plachila;
- Sfintilor Parinti care au participat la Sinodul al VI-lea Ecumenic;
- Sfantului Mucenic Papa;
- Sfantului Mucenic Teoclit;
- Sfantului Valerian, pruncul;
- Sfantului Cuvios Mucenic Macarie de la Manastirea Dionisiu (Muntele Athos).
Maine, facem pomenirea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu