blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


luni, 30 august 2010

Tăierea Capului Sfântului Înaintemergător Ioan Botezătorul

Iată o mare zi de sărbătoare se isprăveşte.
Cerul a plâns alături de sufletele noastre moartea unui om curat, unui om care a strigat sus şi tare ceea ce avea de spus, un îndemn peste veacuri, un îndemn la fel de viu ca acum 2000 de ani: Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor!!!
Istoria Vechiului şi Noului Testament este mai aproape de noi ca oricând.
Dezbinare...
"Dezbină şi condu!" Vechiul dicton renaşte sub noi faţete şi descoperă noi valenţe prigoanei creştine, luptei dusă împotriva ortodoxismului.
Fiind personal foarte aproape evenimentelor din Basarabi (diverse povestiri auzite) şi un apropiat al persoanelor implicate, gândesc cu regret, Oare ce este bine şi ce este rău? Lupta pe tapet, făţişă, împotriva devierilor de la dreapta credinţă, luptă de care profită din plin prigonitorii ortodoxiei? sau lupta internă, sub mottoul "Hai să ne spălăm rufele în familie" în interiorul bisericii.
Iată că ambele variante pot fi o cale dreaptă sau dimpotrivă nedreaptă şi chiar sminteală pentru cei slabi.
Dezbaterea publică este ca şi păcatul afişat publicului larg, strigat în piaţă, nu spus preotului la scaunul spovedaniei, poate fi învăţare rea sau sminteală. În public el poate deveni osândă iar mulţimea manipulată, pe când la spovedanie se poate transforma în pocăinţă, pedeapsă-canon şi iertare.
Pedeapsa "capitală" ca şi răzbunarea sunt soluţii uşoare şi limitează şansa la Mântuire a celui care a greşit, timpul de reflecţie, pocăinţa de ultim ceas, pe care oricine o poate dori ca şi hoţul răstignit lângă Mântuitorul nostru Iisus Hristos mijlocitorul nostru.
Dumnezeu ştie!

Doamne Ajută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu