blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


vineri, 6 august 2010

Schimbarea la Fata


Schimbarea la Faţă.

Moment extraordinar, care arată măreţia Dumnezeului în Treime, Iisus Fiul prezent, Tatăl prin cuvintele rostite, Duhul Sfânt norul de lumină.
Omul în faţa măreţiei, Sfântul Apostol Petru, ca un copil spune: Doamne, bine este sa fim noi aici; dacă voieşti, voi face aici trei colibe: Ţie una, şi lui Moise una, şi lui Ilie una.


 


1. Si dupa sase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui, si i-a dus intr-un munte inalt, de o parte.
2. Si S-a schimbat la fata, inaintea lor, si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina.
3. Si iata, Moise si Ilie s-au aratat lor, vorbind cu El.
4. Si, raspunzand, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este sa fim noi aici; daca voiesti, voi face aici trei colibe: Tie una, si lui Moise una, si lui Ilie una.
5. Vorbind el inca, iata un nor luminos i-a umbrit pe ei, si iata glas din nor zicand: “Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L”.
6. Si, auzind, ucenicii au cazut cu fata la pamant si s-au spaimantat foarte.
7. Si Iisus S-a apropiat de ei, si, atingandu-i, le-a zis: Sculati-va si nu va temeti.
8. Si, ridicandu-si ochii, nu au vazut pe nimeni, decat numai pe Iisus singur.
9. Si pe cand se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicand: Nimănui sa nu spuneti ceea ce ati vazut, pana cand Fiul Omului Se va scula din morti.

Acesta se pare că este primul eveniment evanghelic pictat pe icoană şi primul "test" pe care îl dă un pictor iconograf, pentru ca drumul vieţii lui ca pictor să fie luminat de Lumina Taborică Dumnezeiască!
Lumina Taborică Dumnezeiască să vă şi să ne învăluie pe toţi căzuţi cu faţa la pământ şi să nu ne ardă pentru păcatele noastre.
Mulţumim Domnului pentru frumuseţea măreţiei Lui.
Mulţumim Sfintei Fecioare Maria pentru rugăciunile dinaintea Domnului Iisus Hristos.
Mulţumim Sfinţilor şi Îngerilor pentru ajutor.
Postul să vă fie de folos!!!
Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu