blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


marți, 13 aprilie 2010

Ursitoarele

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar un obicei la modă a început să prindă din ce în ce mai mult la tinerii care îşi botează copii astăzi. Din dorinţa de a crea momente vesele şi spectaculoase pentru invitaţi, tot mai mulți apelează la un așa zis moment artistic cu denumirea de "ursitoarele".
Din punct de vedere ortodox eu nu sunt de acord cu acest moment şi sfătuiesc pe toţi să nu-l introducă ca obicei. Urări de sănătate și noroc pot face invitații fără această semi-magie gen Harry-Potter.
Prin puterea lui Dumnezeu copilul a primit la Sfântul Botez pe Mângâietorul, pe Duhul Sfânt.
Mirungerea nu poate fi completată cu efectele "baghetei magice" a acestor ursitoare.
Chiar dacă la suprafață nu pare nimic rău și totul este un carnaval, o glumă, simt, că totuși acest gen de entartaiment este dăunător, perimează Adevărul Sfântului Botez.
Acest obicei este preluat din alte țări fără tradiție creștină și este dăunător. Este dăunător atât copiilor cât și adulților. Nu avem nevoie de magie! Copii nu au nevoie de magie, copii au nevoie de educația părinților naturali și a părinților spirituali adică a nașilor. Copii primesc la Sfântul Botez dragostea Lui Dumnezeu a Sfintei Treimi, paza și rugăciunea Sfintei Măicuțe Una Fecioară Născătoare de Dumnezeu Maria și grija Îngerilor și a Sfinților.

Vă iubesc pe toți și nu mi-o luați în nume de rău. Cei ce greșesc să fie iertați, cei ce vor să greșească să fie îndreptați!!!
Slavă Ție Dumnezeul nostru Slavă Ție!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu