blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


sâmbătă, 15 martie 2014

Timp liber, timp ce trece

Omul ajuns liber de muncă.

Spălând ceva de mână, mi-am amintit cum în facultate neavând maşină de spălat pierdeam ceva vreme spălându-mi din haine atunci când nu le duceam la mama şi tata acasă.

Omul astăzi nu mai spală haine, nu mai spală vase, a inventat maşinile de spălat, nu mai scutură covoare, are pardoseli inovative, nu mai face de mâncare, are semipreparate industruiale, nu mai lucrează pământul, lucrează cu calculatorul şi are roboţi şi utilaje din ce în ce mai performante şi specializate care îi fac în totalitate muncile fizice, nu mai călătoreşte kilometrii pe jos sau călare ci zboară şi foloseşte comunicarea modernă ... , omul s-a eliberat de muncile casnice are mult mai mult timp liber şi acum transpiră doar la sala de sport sau în cluburi şi discoteci dansând.

Omul făcea toate, spre Slava Lui Dumnezeu, cu rugăciunea în gând, aşa că timpul lucrat atunci era folosit atât spre câştigul trupesc cât şi spre cel sufletesc.

Dumnezeu i-a spus lui Adam:
"17. Iar lui Adam i-a zis: “Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: “Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
18. Spini si pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”."

Noi ce facem prin optimizarea tehnologică a timpului nostru? Ce facem cu marele timp liber?
Nu cumva ne opunem de fapt poruncii de a ne câştiga în sudoare pâinea noastră cea de toate zilele.
Nu cumva timpul îl pierdem hipnotizaţi de restul de tehnologie, tv, internet, distracţii noi, etc.
Nu cumva din această cauză pâinea noastră nu mai este făcută în cuptor la foc de lemne, din făină, apă, drojdie şi sare ci are pe lângă câteva procente din ingredientele de mai sus, peste 34 de componente, aditivi şi E-uri? adică din hrană şi medicament a ajuns să fie semi-hrană şi aproape otravă?

Folosim oare acest timp liber "câştigat" cu folos?
Citim mai mult?
Ne rugăm mai mult?
Avem activităţi intelectuale mai bogate şi mai variate?
Avem timp pentru mai multe lucrări de orice fel?
Facem întrajutorare şi filantropie mai multă?
Facem milostenie mai multă?
Facem educaţie duhovnicească mai multă cu copii sau semenii noştri?
Facem mai multe fapte bune?
Suntem mai creatori?
Pictăm, sculptăm, compunem, cântăm, scriem, construim, salvăm ??? ?

Nu prea cred.
Dimpotrivă ne plângem că nu avem timp, alergăm ca nişte animale bezmetice de colo colo în căutarea unei fericiri pe care nu o mai dobândim, suntem mai bolnavi, suntem mai speriaţi, suntem mai disperaţi, suntem mai păcătoşi, suntem mai răi, suntem mai retraşi în carapacea noastră, suntem mai proşti, cădem în mai multe vicii şi ajungem să credem că trăim pentru ele şi pentru a le consuma, nu mai deosebim binele de rău (mai toţi ne întrebăm Ce viaţă este asta şi pentru ce trăim? dacă ţigări nu, băutură nu, distracţii nu, femei nu ...) şi suntem mai mult şi din ce în ce mai mult exploataţi de băieţii deştepţi şi de politicieni care ştiu să profite şi de corporaţiile lor prin servicii interminabile şi printr-o stoarcere de esenţă, de idei, de putere, de creativitate, de vlagă ... TIMPUL TRECE RAPID!!! iar noi rămânem cu visele, rămânem cu lucrările neîmplinite, rămânem naufragiaţi pe o insulă pustie, singuri, departe de Dumnezeu şi de apropiaţii noştri.

Capcanele d..cilor care ne secătuiesc timpul şi sunt din ce în ce mai perverse!
DOAMNE FEREŞTE!

Şi-mi vine să spun golăneşte:
ALOOO TREZIREA!
SUFLETUL ESTE INDIVIDUAL IAR TIMPUL O ETERNITATE!
DOAMNE MILUIEŞTE!

şi cum spunea un Cuvios Părinte mâna nu trebuie să-ţi tremure pe sabie când IISUS HRISTOS ESTE CU TINE!
Tăiaţi nodul răului, spargeţi carapacea în care staţi închişi, ajutaţi şi pe cei din jur să rupă vălul negru al întunericului, lucraţi spre binele tuturor şi al urmaşilor noştri şi al urmaşilor urmaşilor noştri în vecii vecilor, Amin.

Aşa cum Viaţa Veşnică este dinamică şi se urcă din slavă în slavă, faceţi ca viaţa aici pe Pământ să fie dinamică şi nu statică şi să urcăm din treaptă în treaptă. Nu hrana pântecelui este importantă, nu somnul este important, nu ura, răutatea şi răzbunarea sunt importante, ci Mântuirea Colectivă!
SĂNĂTATE ŞI TOT CE-I BUN!
DOAMNE AJUTĂ!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu