blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


vineri, 7 martie 2014

Cuvinte de post

Doamne Ajută.

Ce frumos ne sfătuieşte Sfântul Apostol Pavel cum să ne purtăm în post.
Noul Testament ne învaţă cum să ne trăim viaţa în Iisus Hristos pentru a ne asigura Mântuirea, Iertarea, Miluirea şi VIAŢA VEŞNICĂ.
Un cuvânt frumos am ascultat astăzi la radio. Un părinte spunea că noi creştinii ortodocşi nu suntem o sectă, o grupare ce stă ferită, închisă, o entitate ce trăieşte separat de restul lumii, de cei pe care îi consideră răi, ci trăim cu oamenii în iubire pentru cei buni şi cei răi în aceeaşi măsură. Îmi amintesc ce spunea un cuvios părinte că Raiul este plin de păcătoşi pocăiţi.
Deci aş spune că cel de lângă noi care ne-a greşit sau face rele şi păcate, nu trebuie judecat, oprimat, executat ci îndreptat, deci trebuie privit ca un viitor posibil sfânt.
Oamenii se află pe diferite trepte de cunoaştere creştin ortodoxă. Unii îl caută pe Dumnezeu (se spune că cine îl caută l-a şi găsit), unii sunt la început de drum, unii sunt pe diverse trepte, alţii sunt împliniţi. Oriunde te-ai afla, mă refer ca nivel de cunoştinţe, contează cum îţi priveşti aproapele. Nu trebuie să judeci sau să dispreţuieşti şi nici să priveşti cu invidie, poate şi tu ai fost acolo pe treapta aceea de mai jos sau poate vei ajunge pe treapta aceea de mai sus.
Iubeşte pe toţi oamenii sau încearcă să iubeşti cât mai mult şi să ierţi cât mai mult, altfel, de pe o treaptă, poţi să cazi pe o altă treaptă mult mai jos sau Doamne Fereşte să cazi jos.

Ce frumos ne sfătuieşte Sfântul Apostol Pavel cum să ne purtăm în post.
"CAPITOLUL 14
Cum sa ne purtam cu cei slabi si sa nu dam prilej de sminteala nimanui.
1. Primiti-l pe cel slab in credinta fara sa-i judecati gandurile.
2. Unul crede sa manance de toate; cel slab insa mananca legume.
3. Cel ce mananca sa nu dispretuiasca pe cel ce nu mananca; iar cel ce nu mananca sa nu osandeasca pe cel ce mananca, fiindca Dumnezeu l-a primit.
4. Cine esti tu, ca sa judeci pe sluga altuia? Pentru stapanul sau sta sau cade. Dar va sta, caci Domnul are putere ca sa-l faca sa stea.
5. Unul deosebeste o zi de alta, iar altul judeca toate zilele la fel. Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui.
6. Cel ce tine ziua, o tine pentru Domnul; si cel ce nu tine ziua, nu o tine pentru Domnul. Si cel ce mananca pentru Domnul mananca, caci multumeste lui Dumnezeu; si cel ce nu mananca pentru Domnul nu mananca, si multumeste lui Dumnezeu.
7. Caci nimeni dintre noi nu traieste pentru sine si nimeni nu moare pentru sine.
8. Ca daca traim, pentru Domnul traim, si daca murim, pentru Domnul murim. Deci si daca traim, si daca murim, ai Domnului suntem.
9. Caci pentru aceasta a murit si a inviat Hristos, ca sa stapaneasca si peste morti si peste vii.
10. Dar tu, de ce judeci pe fratele tau? Sau si tu, de ce dispretuiesti pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea judecatii lui Dumnezeu.
11. Caci scris este: “Viu sunt Eu! - zice Domnul - Tot genunchiul sa Mi se plece si toata limba  sa dea slava lui Dumnezeu”.
12. Deci, dar, fiecare din voi va da seama despre sine lui Dumnezeu.
13. Deci sa nu ne mai judecam unii pe altii, ci mai degraba judecati aceasta: Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala.
14. Stiu si sunt incredintat in Domnul Iisus ca nimic nu este intinat prin sine, decat numai pentru cel care gandeste ca e ceva intinat; pentru acela intinat este.
15. Dar daca, pentru mancare, fratele tau se mahneste, nu mai umbli potrivit iubirii. Nu pierde, cu mancarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos.
16. Nu lasati ca bunul vostru sa fie defaimat.
17. Caci imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci dreptate si pace si bucurie in Duhul Sfant.
18. Iar cel ce slujeste lui Hristos, in aceasta este placut lui Dumnezeu si cinstit de oameni.
19. Drept aceea sa urmarim cele ale pacii si cele ale zidirii unuia de catre altul.
20. Nu strica, pentru mancare, lucrul lui Dumnezeu. Toate sunt curate, dar rau este pentru omul care mananca spre poticnire.
21. Bine este sa nu mananci carne, nici sa bei vin, nici sa faci ceva de care fratele tau se poticneste, se sminteste sau slabeste (in credinta).
22. Credinta pe care o ai, s-o ai pentru tine insuti, inaintea lui Dumnezeu. Fericit este cel ce nu se judeca pe sine in ceea ce aproba!
23. Iar cel ce se indoieste, daca va manca, se osandeste, fiindca n-a fost din credinta. Si tot ce nu este din credinta este pacat."
Şi mă repet şi mă minunez cum fostul Saul poate să spună aşa cuvinte ...
Ce frumos ne sfătuieşte Sfântul Apostol Pavel cum să ne purtăm în post.

Sănătate şi tot ce-i bun.
Rugaţi-vă pentru toţi cei bolnavi de pretutindeni din lumea asta şi pentru binele tuturor
Pace Lumii.
Doamne Ajută.
Aliluia. Aliluia. Aliluia.
Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieşte-ne pe noi păcătoşii.
Ami.
Doamne Ajută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu