blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


sâmbătă, 22 septembrie 2012

Mare Prăznuire a Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mânăstirea Brazi


Slavă Sfintei Treimi, Domnului Dumnezeu Adevărat Iisus Hristos, Sfintei Maicii Lui Preacurata şi Pururea Fecioara Maria Împărăteasa şi Stăpâna noastră, Sfinţilor şi Îngerilor şi mulţumiri Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mânăstirea Brazi pentru rugăciunile lui, rugăciuni care ne susţin viaţa, sănătatea, iubirea şi credinţa. Amin.

Frumos, unic, Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mânăstirea Brazi şi-a făcut simţită prezenţa prin mica părticică din racla de la Biserica Sfântul Nicolaie din Apărătorii Patriei la marea lui prăznuire.

A venit la noi şi ne-a unit în gânduri şi simţiri.
Credincioşii şi părinţii s-au pregătit cu pâine şi sare pentru venirea Arhiereului şi Stăpânului nostru.

Aici fac o paranteză şi vă spun că prezenţa enoriaşilor nu a fost foarte mare, dar cei prezenţi s-au simţit uniţi, au fost cuminţi în adevăratul sens al cuvântului aşa cum le stă bine unor creştini adevăraţi, au fost fraţi întru credinţă şi simţire.

Nu vreau să intru în conflicte de dialog, cu cei care contestă conducerea BOR sau cu cei care luptă împotriva lor, dar nu vreau să umbresc evenimentul prin comentarii deşarte, aşa că vă spun doar Cuvintele Mântuitorului care a spus să dăm Cezarului ce este al Cezarului şi care i-a spus chiar lui Pilat citez din Sfânta Evanghelie:
"11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus."
deci trebuie să avem respect faţă de mai marii noştrii aici pe pământ şi cu atât mai mult faţă de Părinţii Bisericii Ortodoxe Române cei care ne arată Calea Mântuirii, urmaşii lui Iisus Hristos pe pământ.
Dacă vrem Părinţi mai buni ca acum trebuie să-i naştem şi să-i creştem!!! Amin.
  Sfântul Ierarh şi Mucenic Teodosie de la Mânăstirea Brazi l-a chemat la dânsul la închinare şi pe Preafericitul Părinte Daniel, care s-a închinat cu aceeaşi evlavie ca şi un om simplu şi a grăit un cuvânt de înţelepciune ce a fost ca o compresă pe inimile lucrate de probleme ale enoriaşilor în aceste momente de cumpănă şi criză spirituală şi financiară prin care trece întreaga comunitate, întreaga Românie.

Momente regale la care poate ar fi fost bine să fie şi Regele Mihai şi Casa Regală a României prezenţi, ca să ne aducem aminte de vremurile bune ale României.

Copii au stat aproape de Sfântul, între Sfinţi şi copii fiind o strânsă, mare, frumoasă şi luminoasă legătură guvernată de Sfânta Treime, de Tatăl, de Fiul şi de Duhul Sfânt, de Sfânta Maică Pururea Preacurată Fecioară Maria, de Sfânta Cruce şi de toţi Sfinţii şi Îngerii.
Psalmiştii cu voci de o mare frumuseţe şi a mare smerenie primită de Sus, înzestraţi cu Harul Duhului Sfânt, membrii ai Corului Patras cor ce susţine întreaga lucrare duhovnicească de la Biserica Sfântul Nicolaie Apărătorii Patriei.
Pentru cei vrednici Împărtăşire cu Sfintele Taine, Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Pentru enoriaşi anafură şi aghiasmă, apoi prăznuire pentru toţi cei prezenţi cu colivă, cozonac, vin, şi nu în ultimul rând sucuri şi tort pentru sărbătoriţi, spre mica bucurie trupească.
La mulţi ani tuturor.
Sănătate şi tot ce-i bun să ne dea Dumnezeu.
Mântuire.
Iubire.
Milă.
Aliluia. Aliluia. Aliluia.
Osana Domnului şi celor ce vin în Numele Domnului.
Amin.
Doamne Ajută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu