blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


marți, 8 noiembrie 2011

Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gavril şi Rafail

Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gavril şi Rafail.

Zi mare şi glorioasă a Puterilor Îngereşti, a Puterilor cele fără de trup.
Soborul Arhanghelilor Mihail, Gavril, Rafail, Uriil, Salatiil, Gudiil, Varahiil şi cu toţi Îngerii din Ceruri!
Slavă celor care ne sunt Vii şi Apropiaţi Prieteni şi Apărători, Soborului Îngeresc!
Dumnezeu A Orânduit ca fiecare om să aibe ca protecţie aici în viaţa şi lumea văzută, un Sfânt Înger în partea nevăzută a Lumii, un Înger Păzitor!

Aşa cum în sufletul unui Credincios şi Creştin Ortodox, în care Credinţa Adevărată este Neclintită, nu se poate strecura îndoiala existenţei Lui Dumnezeu, A Sfintei Treimi, A Crucii sau A Sfintei Fecioarei Preaslăvită Maria, sau a veridicităţii Evangheliilor, sau a altor Lucruri şi Lucrări Evidente şi de Netăgăduit, pentru că el omul credincios nu se îndoieşte de existenţa lui ca om, ca persoană şi nu se îndoieşte de existenţa sufletului său sau de evidenţa şi realitatea morţii ca adormire înspre Viaţa Veşnică, aşa cum nu te întrebi de ce apa este apă, sau focul foc, sau pământul pământ, aşa cum nu trebuie să ne punem întrebarea vicleană a ereticilor şi a celor ce cu pizmă uneltesc împotriva Bisericii, întrebare care şi-o pun astăzi: 
- Dacă îngerii au sex ca şi oamenii, dacă sunt femei şi bărbaţi? sau şi mai tendenţios despre Dumnezeu ... ! 

O să încerc să vă argumentez astfel în rândurile de mai jos, de ce nu trebuie şi nu au consistenţă aceste întrebări viclene, întrebări de rătăcire, de smintire!

Există oameni cu har umbriţi de Duhul Sfânt, care aici pe Pământ se nevoiesc ca asceţi sau ca vrednici călugări în Mânăstiri, rugându-se la fiece ceas pentru Mântuirea noastră a lumii a tuturor oamenilor de pretutindeni!
Aceştia nu mai sunt oameni pământeşti, pentru ei ideea de sex sau de diferenţă sexuală nu îşi mai are susţinerea, obiectul, realitatea, actualitatea! Acelaşi fapt relevant şi revelat este valabil pentru copii, care doar odată cu vârsta descoperă partea sexuală a vieţii! 
Deci, dacă pentru ei care prin Dreapta Credinţă îmbinată armonios cu Rugăciunea, dimensiunea naturii sexuale umane se reduce la NIMIC, iar pentru cei mici Puritatea anulează complexitatea, filozofia, problematica, teoria, experienţa şi necesitatea, reducând toate aceste NIMICURI STRĂINE DE NATURA UMANĂ INIŢIALĂ, atunci pentru Îngeri care nu au fost hărăziţi cu corpuri fizice, ce rost poate să aibe această teorie sau dilemă?
Ce consistenţă se poate defini prin aceste întrebări, care devin lipsite de sens, de substanţă?
E la fel ca şi când ai vrea tu ca om să zbori fără aripi şi te întrebi de ce nu ai aripi sau de ce nu ai corpul transparent şi nu poţi trece printr-un zid !?! 
Îţi este străină şi necunoscută starea de zbor prin aer!
Îţi este de neânchipuit ştiinţa de a simţi trecerea corpului tău prin piatra zidului!

În concluzie: Crede şi nu cerceta! devine câteodată o zicală care are consistenţă, fermitate şi tărie şi care te poate feri de ispită, sminteală, viclenie şi rău!

Doamne Ajută!

La mulţi ani tuturor ce poartă numele Sfinţilor Arhangheli şi A Sfinţilor Îngeri din cele 9 Cete Cereşti Îngereşti!

Numai Bine şi Bunătate!

Dacă doriţi să vedeţi ierarhizarea Cetelor Îngereşti puteţi citi aici http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/soborul-sfintilor-arhangheli-mihail-gavriil-35880.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu