blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


luni, 13 iunie 2011

Rusalii. Gâmduri de Rusalii.

PreaSfintei Treimi

PreaSfântă Treime, dă-ne nouă darul Tău cel atotputernic; primeşte mărturisirea păcatelor noastre înaintea slavei Împărăţiei Tale; caută la suspinurile noastre, trimite-ne nouă duhul umilinţei şi al îndurărilor; pentru ca să ne învrednicim, cu suflet şi cu inimă curată, fără de osândă a grăi către Tine pe pământ, precum grăiesc îngerii în cer: Aliluia!

Câteva gânduri de Rusalii în aceste zile de praznic.
Avem momente când sufletul este încărcat de sentimente contradictorii.
Avem clipe în care parcă cineva trage de noi să o apucăm într-o anumită direcţie greşită, ne provoacă să fugim de bine, ne blochează să nu pornim în direcţia descătuşării din păcat, ne şopteşte în urechi că avem destul timp, că putem să facem altădată ce ne-am propus, că bine este, bine este să fim docili, să fim robii viciilor, plăcerilor, aparenţelor, vieţii false cosmetizate. Devenim orbi, surzi, muţi, o plapumă din ce în ce mai grea se aşterne peste sufletele noastre. Uitarea este acestă plapumă. Uitarea de Dumnezeu.
Tot ce este nelinişte, ce este grabă, ce este furie, ce ste scârbă, ce este frică de moarte, ce este lene, ce este plictiseală, ce este boală, ce este trândăvie, ce este grăire în deşert, ce este panică, ne fugăreşte sufletul, ne arde din spate, ne împinge la lucruri rele, ne produce falsa senzaţie de putere, de mărire, de superioritate faţă de semeni, de satisfacţie, de plăcere, de iubire de stăpânire, de muncă în van fără rost şi fără lucrare, de activitate intensă şi neliniştită, de falsă acţiune.
Toate acestea vin de la necuratul care vrea să ne piardă sufletul şi nu vrea să ne scape din gheare. satana ne îmbie la lucruri plăcute şi uşoare, ne transformă în persoane nepăsătoare, căldicele, fără individualitate creştină, fără personalitate proprie, aplatizate, superficiale, globalizate, fără conştiinţă a deciziei hotărâte de ridicare din noroiul păcatelor, nelucrătoare de bine.
Gândindu-mă la această fugă a noastră, fugă sufletescă, fugă de Biserică, fugă de Iubire, fugă de Dumnezeu, la aceste idei care de multe ori ne încolţesc în inimă şi în minte, care ne tulbură, mi-am dat seama că dacă ne gândim la Dumnezeu Mângâietorul putem să ne oprim brusc, să ne întoarcem şi să alergăm invers şi va fi o alergare către Lumină, să ne opunem şi să alergăm noi după aceste rele arzându-le, să le fugărim plini de curaj, ca atleţi luptători cu sabia ascuţită a credinţei în mână. Dumnezeu nu ne va părăsii! Ne va ajuta! şi atunci diavolul va fugii el ruşinându-se când ne va vedea plini de Dumnezeu.
Atunci nu ne va mai păsa de trup, de pântece, de bogăţii, de boli, de frica de moarte, de rele, de răi şi duşmani, ci vom fi îmbrăcaţi în duh, vom iubii aproapele, ne vom iubii semenii, vom îndrepta strâmbătăţi, vom ajuta, vom lucra, vom cunoaşte dreapta credinţă, vom auzii, vom vedea şi vom simţii prezenţa Lui Dumnezeu Iisus Hristos, vom lua pătuţul durerii şi vom umbla liberi, smeriţi, curaţi, răbdători, plini de dragoste pentru lucrarea Lui Dumnezeu.

Nu uitaţi!
Nimic nu este întâmplător în lumea aceasta. Dumnezeu este cu noi, totul este să vrem să îl vedem!

Doamne Ajută!
La mulţi ani! cum a spus un frate şi avea dreptate!
De astăzi în calendar duminicile se numără cu denumirea "de la Rusalii", atâtea Duminici de la Rusalii săptămâni corespunzătoare anilor cât a trăit Domnul nostru Iisus Hristos pe acest pământ.

Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Tatăl rugămu-ne Ţie, trimite pe Dumnezeu Duhul Sfânt Mângâietorul să mângâie sufletele noastre!!!
Slavă, mulţumire şi închinăciune vă înălţăm Doamne!
Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu