blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


miercuri, 20 aprilie 2011

Săptămâna Pătimirilor

Iată că am intrat în Săptămâna Pătimirilor, Săptămâna Patimilor, Săptămâna Lacrimilor, Săptămâna Deniilor, Săptămâna Mare, Săptămâna aș spune a ispitelor, a durerilor, a caznelor sufletești așa cum spunea un Părinte de la Mânăstirea Radu Vodă la prima Denie din Lunea Mare (citez din memorie și completez) "săptămâna când suntem întristați, când plângem cu durere nu caznele și chinurile prin care a trecut Domnul nostru Iisus Hristos ci plângem păcatele noastre care ne umbresc sufletele, păcate pe care încă le facem după Răstignirea, Adormirea (moartea trupească ca Om) și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos", păcate care ne îndepărtează de Domnul nostru Iisus Hristos. Iată deci Ultima Săptămână până la Praznicul cel mai Mare de peste an, al ÎNVIERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS.
(să nu uităm că noi creștinii ortodocși prăznuim Învierea Domnului nostru Iisus Hristos în fiecare Duminică a săptămânii, la fiecare Liturghie din prima zi a săptămânii, din toate săptămânile de peste an)

Trăim vremuri grele și tulburi, s-au întețit amenințările asupra credinței noastre ortodoxe, dar ca și Moise trebuie să ținem mâinile în sus să nu le coborâm, să privim către Domnul nostru Iisus Hristos sprijiniți fiind unii de alții și Dumnezeu ne va vedea și ne va răsplăti așa cum a promis că toți ne vom primii plata.
Fraților chiar dacă suntem amenințați, batjocoriți sau lupta a devenit mai subtilă, acum este purtată cu ajutorul tehnologiei, cu tehnici multimedia, cu propagandă atractivă și tentantă, să nu ne pierdem sufletele, să fim atenți și vigilenți.
Numai acum în perioada de sfârșit a Postului:
-sectanții au început să ne bată din nou la ușă, să ne cheme la întruniri de evanghelizare. Săracii de ei nu știu că dacă omul este "mâncat și sătul de bucate bune" adică de Sângele și Trupul Lui Iisus Hristos și de Duhul Sfânt, degeaba îi oferi o altă masă care mai este și stricată, putrezită și urât mirositoare. Totuți să nu-i sfidăm, să nu le vorbim urât, cu iubire să încercăm să-i aducem noi pe Calea Mântuirii, a Credinței Adevărate în Iisus Hristos, să încercăm să-i întoarcem din căderea sufletească, cei care suntem puternici, iar ceilalți să ne ferim de vorbele lor amăgitoare.
-se încearcă ca Sfintele Paști Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, să fie înlocuite de sărbătoarea iepurașului. Iepuri de plastic, de carton, baloane gonflabile, cununi de urechi de pluș încearcă să bagatelizeze, să denatureze, Sfântul Praznic, să-l transforme într-o petrecere îndrăcită în cluburi, night-cluburi, restaurante, în fața televizoarelor cu evoluții deșucheate și îndrăcite.
-așa zise emisiuni de cultură și civilizație pe posturi "respectabile" ca discovery, national geographic, etc încearcă să ne prezinte o realitate greșită a unor noi decoperiri închipuite, a unor ipoteze "subțiri" care denaturează și smintesc mințile mai fragile ale creștinilor de pretutindeni.
-se duce o luptă împotriva valorilor creștin ortodoxe, împotriva căsătoriei, a botezului, a nașterii de prunci, a Bisericii Ortodoxe Române, a postului, a iubirii curate, a fecioriei, a Icoanelor Sfinte, a Moștelor și a Sfinților, a Crucii.
Este o luptă de convertire în special a tinerilor, pentru că dușmanii știu că  dacă lovesc în tineri lovesc în temelia Creștinătății Ortodoxe, în viitorul Bisericii Ortodoxe, în viitorul neamului românesc.

Este o luptă împotriva Dreptei Credințe Creștin Ortodoxe, luptă care este începută de acum 2011 ani, de către chiar cei care l-au răstignit pe Domnul nostru Iisus Hristos și care probabil că nu va înceta pâna în Ziua Judecății, atunci când Iisus Hristos va veni să judece vii și morți și va instaura Împărăția care nu va avea sfârșit și Viața Veacului ce va să fie. Amin.

Armele noastre sunt Postul, Rugăciunea, Iubirea, Smerenia, Curajul, Dărnicia, Evanghelia, Crucea, Icoanele, Biserica, Liturghia, Duhovnicul, Sfinții Părinți, Moaștele Sfinților, Sfintele Taine și multe altele iar brațul nostru va fi sprijinit de însuși Iisus Hristos împreună cu toți cei binecredincioși. Deci avem mult sprijin și multe arme, să nu cădem în deznădejde.
Să avem grijă să ne ferim și de gândurile rele și de cele care par bune. Să nu aducem slavă deșartă și nici rugăciuni lungi și fără conținut.
Să avem grijă că necuratul trimite gânduri care par de la Dumnezeu, gânduri care par bune, dar trebuie știut că tot ce ne neliniștește, tot ce ne irită, ne distrage atenția, ne incită și ne excită sufletește și trupește este de la necuratul, care nu suportă liniștea, lumina, gândul bun. necuratul ne trimite gânduri și de mărire de laudă de sine, ne felicită pentru cât de buni și darnici suntem, pentru cât de credincioși și iubitori de semeni suntem, pentru evlavia și smerenia noastră. necuratul este sinonim neliniștii interioare, este antonimul păcii și liniștii interioare duhovnicești. Noi trebuie să știm că suntem păcătoși, că oamenilor nu le este dat al vedea pe Dumnezeu în viața aceasta, că nu suntem sfinți, că nici unul nu suntem mai presus de ceilalți și că trebuie să ne dăruim cu totul în Mâinile Domnului nostru Iisus Hristos Mântuitorul sufletelor noastre. La un pas mic făcut de noi Dumnezeu răspunde cu o sută de pași. Noi trebuie doar să-i încredințăm Domnului nostru Iisus Hristos partea grea a lucrării, noi făcând partea mai ușoară de care suntem vrednici.

Doamne Ajută!
Maica Domnului Una Fecioară Maria , Sfinții și Îngerii să ne protejeze pe calea mântuirii cu rugăciunile lor pentru care le aducem mulțumire și închinăciune în vecii vecilor Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu