blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


vineri, 30 noiembrie 2012

Sfântul Apostol Ocrotitor al Românilor Andrei cel Întâi Chemat

Veşmintele Sfântului au culori întâmplătoare?
Verde şi roşu.
Poate ar trebui ca pe Steagul României sau măcar pe unul dintre cele ale armatei sau a vreunei instituţii de stat, să-şi găsească loc şi această imagine cu Sfântul şi Crucea Sa.
Verde şi roşu am regăsit şi în frunzele acestea.
Tulpinile sunt roşii iar frunzele au acest verde cu nuanţe gălbui de Soare, strălucitoare culori ce înveşmântează natura şi pe Sfântul nostru.

Sfântul ne veghează cu rugăciunile şi mijlocirea lui la Dumnezeu, la Maica Domnului Pururea Fecioară şi Preacurată Stăpâna şi Împărăteasa noastră Maria Mama Sfântă şi Bună a Bunului Împărat Iisus Hristos Dumnezeul şi Împăratul Veşnic şi Slăvit în Vecii Vecilor Amin, la Sfântul Înaintemergător Proroc şi Botezător Ioan, cu toţi Sfinţii Apostoli, cu toţi Sfinţii, Sfintele şi Îngerii, şi am auzit spunându-se de către mulţi intelectuali că dacă nu ar fi fost această creştinare ce a venit prin Apostolul Andrei care a propovăduit Cuvântul Lui Iisus Hristos Dumnezeu Adevărat, poate că noi nu am fi existat ca şi popor român bine definit.

Am auzit şi o asemănare făcută între apă ca şi formulă chimică şi formula prin care am luat naştere ca popor de sine stătător, popor creştin, popor cu unicitate în lume prin simplitatea, credinţa, cultura şi multe alte calităţi ce nu vreau să le enumăr, spre nu a fi spre mândrie şi laudă deşartă, dar care sunt calităţi reale ce ne fac un nucleu de învăţăminte bune, un fagure de miere pentru cei ce vin cu sufletul curat şi cu braţele deschise şi o gură de apă şi aer vie ce rupe răul din temelie şi vindecă neputinţele sufleteşti şi trupeşti.

Din apa culturii noastre se adapă popoare.
Deci H2O ar fi două molecule de hidrogen care sunt daco-romanii şi o moleculă de oxigen, adică aerul curat al creştinismului ce s-a contopit la nivel intim cu cele două popoare şi pe care îl respirăm ca şi Adevăr, Iubire, Lumină şi Dreaptă Credinţă din moşi strămoşi. Nu puţini sunt Sfinţii ce au rodit pe aceste meleaguri din această simbioză. Bine-nţeles că şi alte neamuri înfruptându-se din acest fagure au primit ajutor şi au participat cu rodul lor la această formulă care a înflorit spiritual aceste meleaguri.

Cu toate acestea putem fi mai buni şi din ce în ce mai buni. Atenţie că colo unde este viţelul cel gras acolo vin şi prădătorii, aşa că trebuie să fim atenţi şi să ne păzim să nu cădem în ispita exterioară nouă a poftelor financiare şi trupeşti şi nici în ispita interioară nouă a deznădejdii şi a bolii trupeşti.
Speranţă şi răbdare.
Speranţă şi răbdare.
Speranţă şi răbdare.
(ca să-l parafrazez pe veşnicul de pomenire Părinte Cleopa, ... Dumnezeu să-l ţină la Dreapta Lui în Ceata Drepţilor cu toţi marii noştrii duhovnici şi cu toţi cei adormiţi pentru care ne rugăm Domnului să-i iubescă, ierte, mântuiască şi miluiască, ne rugăm Maicii Domnului Una Fecioară Maria şi tuturor Sfinţilor şi Îngerilor să mijlocească cu rugăciunile lor intrarea în Împărăţia Veşnică a Cerurilor a tuturor oamneilor de pe Pământ şi ne rugăm şi pentru noi toţi când vom trece la Cele Veşnice şi acum pentru sănătate sufletească şi trupească.)
Iubire faţă de semeni şi mult mai multă pentru duşmani!!!
Smerenie şi rugăciune.
La mulţi ani oameni, popor, fraţi creştini, Andreie şi Andrei!
Doamne Ajută.

Doamne Ajută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu