blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


joi, 15 noiembrie 2012

Comunicare

La Icoană nu bucata de lemn te vindecă sau face minuni. Icoana este o poartă sau o fereastră către Cer către Dumnezeu. Reprezentarea Lui Dumnezeu Sfintei Treimi sau a unui episod din Viaţa lui Iisus Hristos sau a Maicii Domnului Stăpâna şi Împărăteasa noastră Preacurata şi Pururea Fecioara Maria sau a unor Sfinţi şi Îngeri sunt o interfaţă de comunicare, sunt ca displayul unui televizor conectat la satelit sau ca un pc conectat la reţeaua de internet. Calitatea unei Icoane constă în harul celui care a realizat-o şi în Duhul Sfânt care pogoară peste ea şi peste pictor în momentul Creaţiei. Prin Credinţa oamenilor şi a iconarului există Icoane care s-au pictat singure adică Mâna nevăzută a Lui Dumnezeu le-a pecetluit cu o imagine Dumnezeiască.
De aceea, Icoanele Făcătoare de Minuni sunt pictate cu post şi rugăciune, cu curăţenie şi cu smerenie de către pictorul iconar. O Icoană Curată Arde răul, Luminează în întuneric, alungă dracii.
Icoana este o formă de comunicare dintre multe altele. Dumnezeu în diversitatea Lui poate comunica şi prin prezenţa interioară, poate comunica şi de aproape şi de departe aşa cum Iisus Hristos vindecă prin atingere de aproape sau de departe în funcţie de credinţa oamenilor. Omul face un pas mic, tremurat, cu teamă iar Dumnezeu izbucneşte către acest punct cu Lumina Lui, ca o floare care plesneşte arătându-şi fumuseţea. Iubirea Lui nu te lasă să aştepţi. Dacă mica ta lacrimă este sinceră, El o primeşte şi o transformă într-un ocean de Bunătate. Dumnezeu nu doarme, El Este Cel Mai Treaz şi Este Mai Marele Atent la fiecare firmitură a Creaţiei Sale. El se dilată sau se contractă în funcţie de căi numai de El ştiute, aşa cum El Universul Fără Limită s-a micşorat să încapă în Pântecele Sfânt al Sfintei Mame Maria, aşa Vine şi la locul unde oamenii se întâlnesc în Numele Lui. Poate că acum este cu mine sau lângă mine sau în mine când scriu aceste cuvinte. Aşa cum merităm, aşa primim şi de fapt aşa cum nu merităm aşa primim!
El fiind Dumnezeu şi Dumnezeu este peste tot, distanţa o stabilim noi ca dimensiune umană, este ca o limitare a credinţei noastre. Deci noi avem liberul albitru de a comunica cu El, prin diverse forme sau la diverse distanţe şi spaţii.
Trebuie doar să vrem şi să credem şi vom putea muta munţii, vom putea merge pe ape, vom face chiar noi minuni, dar nu singuri, ci împreună şi cu ajutorul lui Dumnezeu ca fii ai Lui, ai Marelui Puternicului şi Bunului Creator. Deci Omule cunoaşte-te pe tine însuţi şi recunoaşte-te ca Dumnezeu prin Creaţie, prin Chip şi Asemănare dar niciodată nu te mândri căci nu noi suntem Dumnezeu, ci cu noi Este Dumnezeu! Dumnezeu Cuvântul ne Învaţă dacă avem urechi să-l auzim, ne dă Viaţă dacă credem, ne dă Lumină dacă vedem, ne dă Iubire dacă ne smerim. Crucea Domnului să ne păzească, sfinţească, îngrădească, pecetluiască, să nu ne lase să ridicăm capul decât atunci când ni-l ridică Dumnezeu. Doamne Ajută

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu