blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


miercuri, 14 iulie 2010

Mădălina sau Magdalena, suferinţa... decizia greşită

Suferinţa intensă te poate face să cazi in ispita sinuciderii. diavolul aşteaptă şi facilitează.
Nevasta mea, spunea dimineaţă că eşti egoist când faci aşa ceva, deci concluzionez eu, nu îţi iubeşti semenii, aproapele.
Eu zic că, cuvintele si faptele noastre au influenţă majoră asupra tuturor oamenilor din jur dar mai ales asupra celor slabi şi emotivi.
Cunosc persoane care au încercat, dar nu au dus la capăt aceste fapte.
Dumnezeu i-a ajutat în ultimul moment!!!
Eu zic să nu-i judecăm!!!
Vina tot timpul este împărţită, păcatul este probabil şi al oamenilor din jurul persoanei respective, oameni care au lăsat-o să alunece în ispita evadării uşoare…
Să nu mai spun că poţi să împingi chiar tu la această faptă prin cuvânt sau comportament şi atunci e vai de tine!!!

Într-un film se spunea: Din viață scapă cine poate…totul este să scapi și ca suflet nu numai ca trup…

Prin rugăciunile noastre Dumnezeu poate ierta. Nu sunt păcate atât de mari încât Dumnezeu să nu le poată ierta la un moment dat. Iisus Hristos i-a scos din iad pe Adam și Eva sfințindui. Decizia este a Lui! Judecata este tot a Lui! Noi avem rugăciunea!

Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieşte-ne pe noi. Amin. Treime Sfântă slavă Ţie! Măicuță Sfântă Fecioară Marie, Sfinților și Îngerilor mulțumiri pentru rugăciunile şi ajutorul vostru la vindecarea noastră de boala rău, boala egoisn şi boala viclenie!!!

2 comentarii:

  1. "Suferinţa intensă te poate face să cazi in ispita sinuciderii".
    Dar suferinţa de unde vine ? de la ceilalţi am spune, din împrejurimi - reprezintă cauza.
    Oare, pot acestea să împingă pe cineva într-un păcat oarecare sau spre sinucidere ? NU!! De ce ??

    Un om care este departe de Dumnezeu nu are parte de harul Său şi de darurile Sale. Un om ce nu-L are pe Dumnezeu îl are pe diavol(Mt. 12; 30). Ei bine un astfel de om poate cădea oricând în deznădejde, poate fi uşor influenţat de anturaj şi săvârşi păcate, iar anumite conjuncturi îl pot împinge spre sinucidere. Însă un om ce Îl caută pe Dumnezeu şi se luptă pentru a-L avea în minte şi inimă, (pentru că nimeni nu este fără de păcat)dar este supus căderilor, nu poate ajunge pradă diavolului(spre sinucidere) decât de bunăvoie, iar dacă totuşi se întâmplă să accepte de bunăvoie a cădea înseamnă că în momentul acceptului persoana (a fost sub înşelare)nu L-a avut pe Dumnezeu de fapt.
    Iuda a fost mereu cu Hristos şi am putea spune că L-a avut şi a fost drept credincios dar nu este aşa pentru că el era invidios şi se gândea tot timpul la vindere,iar gând şi-a dat seama de păcat s-a sinucis. De ce ? pentru că nu L-a avut pe Dumnezeu. De ce Petru nu s-a sinucis după ce a conştientizat păcatul ? pentru că mai înainte L-a avut şi asta a contat.
    Sfântul Ioan Gură de Aur s-a luptat mult pentru credincioşii săi(i-a iubit enorm, cu o dragoste părintească)însa atunci când aceştia l-au părăsit el nu a deznădăjduit ci a căzut în genunchi în faţa lui Dumnezeu rugându-se pentru ei; deci cauzele nu sunt suferinţa sau ceilalţi.
    Aţi putea ca de obicei(cum fac majoritatea)să spuneţi: "dar Sf. Ioan Gură de Aur era sfânt". Evident, dar nu aşa s-a născut ci încă de mic L-a vrut pe Dumnezeu atât de mult încât a renunţat la tot.
    Sunt şi sfinţi căsătoriţi şi cu copiii, Ţarul Rusiei Nicolae al II lea şi mulţi alţii.

    Aşadar, nu suferinţa sau alte cauze (sau scuze) duc la asemenea fapte ci lipsa de credinţă, de dragoste, de spiritialitate.
    Ar trebui pusă problema în felul următor: iată ce se întâmplă când nu suntem cu Dumnezeu; să ne revenim din stare aceasta de criză spirituală.
    Sincer, îmi pare rău când aud astfel de veşti însă trebuie să punctăm aspectele importante pentru că nu contează cum murim, când sau cine e de vină, ci contează cum am trăit şi unde ne ducem. România este o ţară majoritar ortodoxă însă acest lucru nu se vede. Am auzit de curând pe mulţi zicând: "odihnească-se în pace", "s-a dus să cânte cu..." nu ştiu cine, "să lumineze.."nu ştiu ce, dar DUMNEZEU SĂ O IERTE nicivorbă !
    Sper să fiu înţeles corect, pentru că vreau ca lucrurile să păstreze un curs bun spre locul care trebuie şi pe care Dumnezeu vrea să-l ajungem.
    Dumnezeu să-i ierte pe toţi cei care în momente de slăbiciune au căzut !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa o certe si sa o ierte! Asta ai doresc ei si celor ca ea! Nu stiu ce va fi de ei dar eu nu vreau sa-i judec!

    RăspundețiȘtergere