blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


marți, 26 august 2014

cuvinte despre familie

Zilele acestea împlinind ani de la Cununie, vă spun câteva cuvinte care sper să vă fie de folos acum când una din bolile cumplite care rod poporul şi neamul nostru românesc este divorţul, care tinde să devină o "modă acceptată" şi Doamne Fereşte poate în curând impusă, pe lângă avort, concubinaj, homosexualitate, pornografie şi multe alte cancere ce bântuie toate neamurile şi omenirea întreagă.

Mă aflam cu prietenii şi povesteam despre căsniciile noastre.
M-a impresionat o prietenă binecuvântată care ne-a mărturisit îndemnul primit de la una din mame la Cununia ei, nu mai ştiu dacă nu cumva chiar de la mama soacră, (mă iertaţi pentru memoria slabă) care i-a rugat pe proaspeţii cununaţi să promită că "Niciodată nu vor spune cuvântul divorţ în familie, în casa lor". Foarte frumos şi bun gândul acesta de a tăia răul de la rădăcină şi chiar înainte de a fi sădit. O vorbă frumoasă rămasă moştenire din bătrâni ... şi de fapt din bătrâne.

Nu pot să nu îmi amintesc acum, cuvintele unui părinte drăgăstos la Praznicul Sfântului Pantelimon care în timp ce miruia la moaşte mulţimea ce stătea la coadă, spunea în urma unei discuţii, că ne cinstim bătrânii în special, că vorba la români este "Cine nu are un bătrân să-şi cumpere" iar despre bătrâne nu spunem nimic, doar le facem babe...

Aş vrea să nu fim nepăsători faţă de familiile care se destramă în jurul nostru şi mai ales la cele pe care Dumnezeu le-a binecuvântat cu copii şi să ne opunem vehement destrămării lor, ajutaţi de Cuvintele Noului Testament şi în caz de cădere, să ajutăm la refacerea căsniciilor lor cu vorbe bune, calde şi iubitoare nu cu ură, sminteli şi bârfe rele.

Maica Domnului Pururea Preacurata şi Preanevinovata Mărita Stăpâna noastră Împărăteasa Fecioara Maria, cu Sfintele Mironosiţe şi Muceniţe şi cu Toate Sfintele să fie Lăudate de noi, Slavă şi Mulţumire să aducem noi şi rugăciune ca Ele să mijlocească la Iubirea, Iertarea, Mântuirea şi Miluirea noastră, să mijlocească cu rugăciunile lor  pentru noi cei păcătoşi femei şi bărbaţi în egală măsură, în Faţa Sfintei Treimi.

Bărbaţi respectaţi-vă femeile şi le ocrotiţi cu dragoste şi iertare.
Femei supuneţi-vă bărbaţilor ce vă sunt cap al familiei.
Bărbaţi nu uitaţi că capul vostru Este Unul Dumnezeu Adevărat al Sfintei Treimi Domnul Iisus Hristos.
Doamne Iartă-ne Ajută-ne şi Fereşte-ne de rele, de ispite şi de viclenii de tot felul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu