blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


marți, 13 august 2013

PreaCurată şi Pururea Fecioară Maria

Se vorbeşte mult în aceste zile de post, de pregătire pentru Marea Prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, despre Maica Domnului PreaCurata şi Pururea Fecioară Maria ca exemplu de smerenie, de pocăinţă, de vindecătoare şi grabnic ajutătoare, de Icoanele Maicii Domnului, dar prea puţin se atinge un punct nevralgic astăzi şi anume FECIORIA!

În lumea de astăzi, care este convertită sexual, în care nu mai există nici un fel de morală vis-a-vis de tot ceea ce înseamnă trăire trupescă începând de la relaţiile sexuale din tinereţe în concubinaj şi trecând printr-o aşa zisă normalitate a mariajelor repetate şi a lepădării de pruncii rezultaţi din plăcere, în care moda este din ce în ce mai aplecată către dezvelirea trupului şi nu îmbrăcarea lui, în care multimedia promovează şi vinde trupul ca un produs şi sexul este cap de afiş, în care haosul sufletesc şi lipsa de cultură de orice fel, dar mai ales creştină, face ca omul să nu mai facă o diferenţă între bine şi rău sau să le confunde total, ne lovim de o etichetare dureroasă şi o marginalizare a celor ce îşi aleg să trăiască în curăţenie.
Tinerii care îşi păstrează fecioria ajung să fie arătaţi cu degetul, dispreţuiţi, luaţi în râs de societatea în care trăiesc. Credinţa în Dumnezeu este tratată ca slăbiciune, ca un minus în evaluarea capacităţilor unui tânăr de a supravieţui în economia de piaţă şi în afaceri, ca o ciudăţenie sau ca o nebunie sau ca ceva foarte ruşinos. Valorile sunt răsturnate cu capul în jos, păcatul devenind o virtute, performanţele sexuale şi lupta pentru ele fiind medalii strălucitoare în piepturile tinerilor. Trupul şi banii, au devenit cele două criterii esenţiale în alegerea unui partener.

În ziua de astăzi ajunge a fi o mare minune dacă doi tineri primesc Taina Cununiei în curăţenie!

Aşa că, cu atât mai mult, omul nu mai poate înţelege şi crede în Fecioria Dumnezeiască a Mariei, Fecioară înainte de naştere şi Fecioară şi după naştere, Pururea Fecioară, deoarece Dumnezeu nu putea să strice ceea ce a fost bun din început, trupul şi pântecele curata al Mariei, Dumnezeu fiind Creator nu putea decât să mângâie acest trup curat şi pur.
Dumnezeu s-a micşorat pentru omenire, s-a întrupat în curăţie şi smerenie şi bine-nţeles totul s-a înfăptuit cu acceptul Fecioarei Maria.

PreaCurata Stăpâna noastră să descopere cu rugăciunile ei, tuturor tinerilor ceea ce se cuvine şi ceea ce nu se cuvine şi să ierte pe cei ce au greşit, greşesc sau vor greşi!
Binecuvântată fie Maica Domnului Maria între femei, totdeauna acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin.
Pentru rugăciunile Maicii Domnului Bunului Împărat Iisus Hristos PreaCurata şi Pururea Fecioara Maria Mărita Stăpâna şi Împărăteasa noastră, cu rugăciunile Cuvioşilor Părinţilor noştrii şi ale Tuturor Sfinţilor şi Îngerilor Lui Dumnezeu, să ne mântuiască, iubească şi miluiască Dumnezeu, totdeauna şi acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin.
Slavă Sfintei Treimi cea de O Fiinţă şi Nedespărţită, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, totdeauna acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin.
Mărească-se Domnul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu