blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


vineri, 19 aprilie 2013

Femeie! Păstrează-te Curată în Biserică. Bărbate! Să Fii Om în Biserică!

Femeie.
Eşti sub Omoforul Maicii Domnului, un Tot cu bărbatul tău, aşa că nu uita să te acoperi în Biserică, să porţi straie lungi, fustă şi să-ţi acoperi capul şi să ştergi rujul de pe buze pentru că este duşmanul Icoanelor. Încearcă să nu sminteşti bărbaţii în jurul tău. Nu uita să stai în stânga în comunitate cu femeile smerite. Lasă bărbaţii şi copii să se miruiască înaintea ta din smerenie şi pocăinţă. Nu deranja pe cei care se roagă şi nu uita să fii cuminte şi un tot cu obştea, cu ceilalţi oameni în rugăciunea colectivă! Concentrează-te la Dialogul Liturgic.

Bărbate.
Roagă-te şi nu vorbi. Închide ochii şi nu te uita în jur. Nu uita să stai în dreapta Bisericii în comuniune cu fraţii tăi, bărbaţii. Închide telefonul. Fii îmbrăcat cu ce ai mai bun şi curat. Nu veni băut sau mirosind a tutun. Alungă de la tine aceste otrăvuri. Concentrează-te la Dialogul Liturgic.

Veniţi la Liturghie Duminică, în straie smerite şi curate de Prăznuire a Învierii Domnului Dumnezeu Iisus Hristos! Nu uitaţi de pomeni, de acatiste, de pomelnice, de colivă, de ulei, de vin, de prescuri, de lumânări, de milostenie pentru cei săraci, sărmani, oropsiţi, prigoniţi, bolnavi, neputincioşi, păcătoşi. Mergeţi la Biserică împăcaţi cu duşmanii şi cu prietenii, cu rudele şi cu toţi oamenii în general. Nu uitaţi să îngenunchiaţi şi să faceţi Sfânta Cruce Mare cum trebuie, nu uitaţi să vă Închinaţi sau să faceţi Metanii, nu uitaţi să priviţi către Altar unde Preotul Alesul Domnului, Urmaşul Apostolilor, este Purtător de Duh Sfânt. Nu judecaţi preoţii şi oamenii.
Nu luaţi ÎMPĂRTĂŞANIA, TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI decât spovediţi, cu acordul preotului duhovnic şi pe stomacul gol, iar ANAFURA şi AGHIASMA tot pe stomacul gol şi tot cu frică, pocăinţă şi smerenie ca la ÎMPĂRTĂŞANIE. (Anafura se ia înainte de Aghiasma Mică, dar atunci când este Aghiasmă Mare, Anafura se ia după ea.)
Aveţi grijă de copii şi învăţaţii cu cele drepte bisericeşti.
Nu uitaţi să vă închideţi telefoanele şi gura către vecinii din Biserică.
Nu vă plimbaţi prin Biserică în timpul Liturghiei, nu vă îmbrânciţi, nu vă jucaţi, nu ieşiţi din Biserică în timpul Liturghiei. Sărutaţi Icoanele cu buzele curate şi nu vă frecaţi mâinile de ele. Nu inventaţi gesturi nepotrivite Bisericii Ortodoxe Române. Nu vă rugaţi altfel decât se roagă toţi ceilalţi, canonic şi în comun cu toţi creştinii!
NU VĂ GRĂBIŢI!!!
Participaţi la Liturghie!
Răspundeţi în Dialogul Liturgic!
Fraţilor şi surorilor întru Credinţă, nu uitaţi că Domnul Iisus Hristos este în Biserică, cu Maica Lui, cu Sfinţii şi cu Îngerii şi cu toată Împărăţia Cerurilor.
Mânca-ne-ar Raiul pe toţi, că suntem cu toţii copii ai Lui Dumnezeu!
Să ne rugăm Domnului ca El Dumnezeu şi Dreapta Credinţă să li se Descopere tuturor oamenilor de pe Pământ, de peste tot, de oriunde ar fi ei, din aer, de pe pământ sau de pe ape!
DOAMNE AJUTĂ.
Să Fim Buni!
IERTARE!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu