blogul unui om

Dumnezeu să ne ajute şi să ne arate paşii mărunţi!!!


luni, 1 august 2011

Scoaterea Sfintei Cruci - Începutul Postului Adormirii Maicii Domnului

Era obiceiul la Constantinopol în aceasta zi de a scoate Lemnul Sfânt al Cinstitei şi de-viaţă-făcătoarei Cruci din palatul imperial în procesiune pâna la catedrala Sfânta Sofia, la care participau multime de preoţi şi diaconi, care o tămâiau pe tot acest drum. Procesiunea se oprea pe parcurs la o fântână cu un baptisteriu, unde se făcea binecuvântarea apei, pentru ca apoi Sfânta Cruce să fie pusă pe masa altarului Sfintei Sofia.
Din Marea-Biserică se făceau apoi, în fiecare zi, până la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, precesiuni în cartierele oraşului, pentru a purifica aerul şi a-i proteja pe locuitorii capitalei de epidemiile ce se puteau răspândi cu repeziciuni la acea epocă şi mai evea pe căldurile din luna august. Astfel, după ce a folosit tuturor celor care au cinstit-o cu credinţă, Sfânta Cruce era repusă în palatul împăratului.
Astăzi începe Postul Adormirii Maicii Domnului, care durează două săptămâni, până la 15 august şi este asemănător, ca rânduială, cu cel al Postului Mare (Postul Paştilor).




Sfână Cruce care o ai primit Hristoase a o purta pe umeri şi a Te înălţa pe dânsa şi cu Trupul a Te răstignii sărutând-o, luăm putere asupra nevăzuţilor vrăjmaşi!!!

Smerenie, răbdare, iubire!
Paraclisul Maicii Domnului seară de seară.
Maica Domnului Maria să ne ocrotească pe Calea Mântuirii şi în Dreaptă Credinţă să ne ţină!


Doamne Ajută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu